Päivitetty 10.1.2013

Suomen Basenjit ry:n maasto- ja veteraanimestaruuskilpailun säännöt

1. Suomen Basenjit ry:n maasto- ja veteraanimestaruuskilpailuun voivat osallistua Suomen Basenjit ry:n jäsenten omistamat tai osaomistamat koirat.

2. Suomen Basenjit ry:n maasto- ja veteraanimestaruuskilpailu voidaan järjestää yhdistyksen järjestämänä kokeena tai toisen yhdistyksen anoman maastokokeen yhteydessä. Kokeessa noudatetaan Suomen Vinttikoiraliiton kulloinkin voimassa olevia sääntöjä.

3. Suomen Basenjit ry:n maastomestaruustitteli (SuBa MM), voittajamantteli ja yhdistyksen kiertopalkinto jaetaan molemmille sukupuolille huolimatta siitä, kilpailevatko sukupuolet kokeessa eri luokissa. Mikäli sukupuolet kilpailevat omissa luokissaan, jaetaan maastomestaruustitteli kunkin luokan parhaalle koiralle. Jos sukupuolet kilpailevat samassa luokassa, jaetaan maastomestaruustitteli luokan parhaalle nartulle ja luokan parhaalle urokselle.

4. Suomen Basenjit ry:n veteraanimestaruuskilpailuun osallistuvat koirat voivat kokeen järjestäjästä riippuen juosta joko veteraaniluokassa tai yhdessä muiden luokkaan osallistuvien koirien kanssa. Suomen Basenjit ry:n veteraanimaastomestaruustittelin (SuBa VMM), voittomanttelin ja yhdistyksen kiertopalkinnon saa korkeimman pistemäärän saavuttanut koira. Mikäli veteraaniluokkaan osallistuu 6 tai enemmän uroksia sekä 6 tai enemmän narttuja, kilpailevat molemmat sukupuolet omista titteleistään.

5. Saadakseen maastomestaruustittelin (SuBa MM / SuBa VMM) koiran on sijoituttava kokeessa. Koiran tulos ei voi olla 0 pistettä, keskeytys tai disk.

  < basenji.webmaster (a) gmail.com >